Több vasútvonalon is növekszik a menetidő szombaton

Nemzetközi járatok közlekedése is módosul. 

Szünetel a vonatközlekedés Rákos és Rákoshegy között, mert Rákos állomáson a Keleti pályaudvarról Szolnokra tartó reggeli G60-as (3320) vonat kihaladásakor a váltókörzetben leszakadt felsővezetéknek ütközött – közölte a Mávinform szombaton reggel az MTI-vel. Mint írták, a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon jelentős korlátozásokkal, hosszabb menetidővel közlekedő vonatokkal, kimaradó járatokkal kell számolni.

Szolnok felől a vonatok Rákoshegy állomásig közlekednek és onnan indulnak vissza Szolnokra. Rákos és Rákoshegy között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A Keleti pályaudvar és Rákos között a hatvani, miskolci vonatokkal utazhatnak az utasok

A Keleti pályaudvarról Békéscsabára 6:10-kor induló Békés InterCity (7400) kerülő útvonalon: Cegléd, Szolnok felé közlekedik. A vasúti bérleteket és jegyeket elfogadják a BKK 168E buszjáratain.

Megnő a menetidő a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon is, mert Cegléd és Abony között meghibásodott a biztosítóberendezés, emiatt korlátozásokkal közlekednek a vonatok az egyik vágányon. Ráadásul ezen a szakaszon a másik vágányon vágányzár miatt nem közlekedhetnek a vonatok.

A Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon 30-40, esetenként 50 perccel is megnő a vonatok menetideje. Hozzátették, hogy vonatkimaradásokkal, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokkal is számolni kell. A debreceni Cívis InterRégió vonatok csak Szolnok–Debrecen között közlekednek, az utasok az IC vonatokat vehetik igénybe, amelyek Abony állomáson is megállnak.

A MÁV arról is tájékoztatott, hogy a szlovák vasút tájékoztatása alapján a Nyugati pályaudvarról Prágába 5:30-kor induló Metropolitan EuroCity (EC 280)  a mai napon, szombaton nem közlekedik. Kerülő útvonalon, Rajka felé közlekedik a Nyugati pályaudvarról Hamburgba 7:30-kor induló Hungária EuroCity (EC 172) és a Nyugati pályaudvarról Varsóba 8:12-kor induló Báthory EuroCity (EC130)

Rajka felől, kerülő útvonalon érkezik Magyarországra Breclav, Pozsony felől a Metropol EN vonat (EN 477) és a Brno, Pozsony felől a Metropolitan EuroCity (EC 271) vonat. A vonatok ezért nem érintik Vác, Nagymaros-Visegrád, Szob állomásokat. A kerülő útvonalon közlekedő vonatok csak Rajkán állnak meg.

Frissítünk!

Rákos és Rákoshegy között egy vágányon újraindult a vonatközlekedés. A másik vágányon továbbra sem közlekedhetnek a vonatok a felsővezeték teljes helyreállításának ideje alatt, ami körülbelül még négy órát vesz igénybe. A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon csökkenhetnek a vonatkésések, de hosszabb menetidővel a végleges helyreállításig még számolni kell.

Cegléd és Abony között megjavították a biztosítóberendezést, már nincsenek korlátozások. A Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon csökkennek a vonatkésések és fokozatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés.