„Inkább vigyék intézetbe a gyerekeket, minthogy az apjuk nevelje őket!” – jelentette ki a férjét és kisgyermekeit rendszeresen verő nő

Az agresszív nő rugdosta verte a kiskorúakat. Rájuk borította a bunkert, és egyikükhöz úgy hozzávágta a hamutartót, hogy az eltörött. Felfüggesztettet kértek a családját verő nőre.

Rendszeresen provokálta és verte a férjét, s a gyermekeit egy kisbéri asszony. Olyannyira nem tudta fékezni magát, hogy még a gyermekjóléti esetmenedzser előtt is simán megütötte a férjét, miközben azt kiabálta, hogy inkább vigyék intézetbe a gyerekeket, minthogy az apjuk nevelje őket. A Komáromi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetése bűntette és kapcsolati erőszak bűntette miatt állítja bíróság elé a nőt.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője lapunknak küldött közleményében azt közölte, hogy 2 év, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett börtönbüntetést kértek a nőre azzal, hogy szüntessék meg a szülői felügyeleti jogát, rendeljenek ki mellé pártfogót, és tiltsák el minden olyan tevékenységtől, amely során gyerekekkel foglalkozhatna.

A vádirat szerint a nő 2021 júniusa és októbere között naponta veszekedést kezdeményezett a férjével a kisbéri otthonukban, akit rendszeresen bántalmazott: kiabált vele, ököllel, és tenyérrel ütlegelte, fellökte, rugdosta őt, de olyan is előfordult, hogy egyszerűen csak hozzávágta a sütőedényt.

A nő két kiskorú gyermeke többször is jelen volt az édesapjuk bántalmazásakor, előfordult, hogy ők kérték az anyjukat, hogy ezt fejezze be.  A nő 2021. augusztus 11-én a gyermekjóléti esetmenedzser és gyermekei jelenlétében ütötte meg férjét. Kiabált és kijelentette, hogy:

Inkább vigyék intézetbe a gyerekeket, minthogy az apjuk nevelje őket!.

Két és fél hónappal később az asszony ismét a gyermekek jelenlétében kiabált férjével: leköpte őt, a haját meghúzta, legalább négyszer megütötte, emiatt a férfinek nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

A nő a kisgyermekeivel is agresszíven beszélt, és számos alkalommal megütötte és megrúgta őket. Egyikhez úgy hozzávágta a hamutartót, hogy az eltörött, és emiatt egy üvegszilánk állt a gyerkőc térdébe. A gyermekek 2021 nyarán „bunkert” építettek, miközben a nő takarított. Az elkövető mondta a gyermekeinek, hogy segítsenek neki, akik közölték vele, hogy mindjárt segítenek. A nő ezért a fából készített, szögekkel összeszögelt bunkerhez lépett és azt a gyermekekre döntötte.

Az ügyészség felfüggesztettet kért a nőre azzal, hogy szüntessék meg a szülői felügyeleti jogát, rendeljenek ki mellé pártfogót, és tiltsák el minden olyan tevékenységtől, amely során gyerekekkel foglalkozhatna.