Legalább egy hétre bezárták a debreceni repülőteret

Az ideiglenes zárásról minden menetrendszeri és charter járatot működtető partner légitársaságot tájékoztattak.

A futópálya állapota miatt ideiglenesen bezárták a debreceni repülőteret – közölte a repülőtér csütörtök este az MTI-vel.

Közleményükben azt írták, a csütörtök este 18 órakor végzett futópálya ellenőrzés során munkatársaik olyan hibát észleltek a pálya felületén (a tartósan fennálló magas hőmérséklet miatt), amelynek következtében – a legmagasabb szintű repülésbiztonsági előírásokat szem előtt tartva – a hiba kijavításáig a debreceni nemzetközi repülőtér ideiglenes bezárása mellett döntöttek.

A hiba kijavítása – időjárási körülmények függvényében – legalább egy hetet vesz igénybe. Az ideiglenes zárásról minden menetrendszeri és charter járatot működtető partner légitársaságot tájékoztattak annak érdekében, hogy mielőbb meghozhassák a járatok átütemezésével kapcsolatos döntéseket és erről az utazóközönséget tájékoztathassák – jelezte a repülőtér.

A Debrecenből induló és oda érkező utasokat kérik, hogy a járataikkal kapcsolatos információkról tájékozódjanak a légitársaságoknál, illetve utazási irodáknál.

A hiba elhárítását haladéktalanul megkezdték, mindent megtesznek annak érdekében, hogy mihamarabb végezzenek a javításokkal, és újra fogadhassák az utasokat – írták a közleményben.

A reptér bezárása pont egy olyan időszakban jött, amikor a légiközlekedés egyébként sem a legszebb napjait éli Magyarországon.