Bevallotta tettét a taxis, aki leszúrta a cigarettafüst matt reklamáló szomszédját Angyalföldön

Letartóztatták az emberöléssel gyanúsított 70 éves férfit. Megszólalt a gyanúsított párja.

Beismerte tettét az a 70 éves férfi, aki pár nappal ezelőtt halálra késelte a cigarettafüst miatt reklamáló szomszédját Angyalföldön, egy Taksony utcai társasházban – tudta meg a 24.hu.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy mivel máshogy nem biztosítható, hogy terhelt rendelkezésre álljon a büntetőeljárás során, ezért a bíróság már el is rendelte az emberöléssel gyanúsított férfi letartóztatását. A végzést mindenki tudomásul vette, így az végleges.

A 70 éves férfi már régóta rossz viszonyban volt a későbbi áldozatával. A gyanúsított felesége korábban az RTL Híradónak azt mondta, hogy a párja taxisként dolgozik, és az ominózus napon is összeveszett az őket évek óta terrorizáló szomszéddal. Állítása szerint a vita ezúttal abból fakadt, hogy mind a ketten dohányoztak, és nyitva hagyták a bejárati ajtót a nagy meleg miatt.

Egyszer csak annyit hallottunk, hogy »miért nem csukjátok be azt a rohadt ajtót, dől ki a bűz?

– mondta a Híradónak a nő, aki ekkor még párja és a reklamáló szomszéd közé tudott állni. A két férfi azonban később ismét összebalhézott, és a 70 éves férfi nyakon szúrta a szomszédját, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A bíróság elrendelte az őrizetbe vett taxis letartóztatását.