15 év fegyházat kapott a felesége nevelt kislányait éveken át erőszakoló és megvesszőző férfi

Részbeni beismerő vallomást tett a többrendbeli szexuális erőszak bűntette miatt elítélt férfi. Az ügyészség súlyosabb büntetésért fellebbezett.

Tizenöt év fegyházra ítélte a Kecskeméti Törvényszék  azt a férfit, aki bántalmazta és molesztálta a felesége nevelt kislányait. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetés kiszabásáért fellebbezett.

Az ítélet szerint a férfi felesége nevelőszülőként nevelte és gondozta a kiskorú lányokat. A férfi 2015. és 2019. között szexuálisan molesztálta a tizenkettedik életévüket már betöltött kiskorú lányokat. Rendszeresen fizikailag és verbálisan is bántalmazta a gyerekeket.

Előfordult, hogy ok nélkül megpofozta, vesszővel ütlegelte őket. A férfi magatartása a kiskorú sértettek erkölcsi és érzelmi fejlődését súlyosan veszélyeztette.

A fellebbviteli főügyészség közlése szerint a bűncselekmények elkövetését részben beismerő férfit 15 év fegyházra ítélték  többrendbeli szexuális erőszak bűntette, személyi szabadság megsértésének bűntette, továbbá kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt azzal, hogy minden olyan tevékenységtől eltiltották, amely során kiskorúakkal foglalkozhatna.

Az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a  kiszabott szabadságvesztés tartama aránytalanul enyhe, s nem biztosítja megfelelően a büntetési célok elérését.