Két gyermeket is szült egy éveken át prostitúcióra kényszerített tinilány

Terhesen és szülés után is dolgoztatta egy anya és annak fia. Hat év fegyházat kértek rájuk.

Emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség azt a három embert, akik 2017-től éveken át prostitúcióra kényszerítettek egy 14 éves lányt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a fiatal lány 2017-ben találkozott a nála tíz évvel idősebb férfivel, akibe beleszeretett, majd hozzá költözött. Néhány hónap elteltével a fiú és édesanyja a fiatal lányt azzal fenyegették meg, ha nem megy el prostituáltként dolgozni, el kell hagynia a házat.

A vádlottak meghatározták a lánynakk, hogy hetente hat napot kell dolgoznia Nyírbátorban a vasútállomáson és Baktalórántházán az országúton, a keresményét pedig át kell adnia. A harmadik vádlott – az anya korábbi élettársa – alkalmanként a lány szállításában vett részt.
Ha a fiatal lány nem kereste meg a számára meghatározott összeget, vagy ellenkezett, a vádlottak puszta kézzel és seprűnyéllel bántalmazták, veréssel fenyegették.

Ez idő alatt a fiatal lány két gyermeket szült, de a prostitúciót terhesen és közvetlenül szülés után is végeznie kellett. A lány több mint három éven keresztül több millió forintot keresett, amit a vádlottak feléltek. A kamasz akkor tudott elmenekülni, amikor érzelmi kapcsolatot alakított ki egyik kuncsaftjával, aki magához költöztette. A főügyészség hat év fegyházat kért az anyára és a fiára előkészítő ülésen történő beismerésük esetére, míg a szállításban segítséget nyújtó férfivel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak.