Letartóztatták az óbudai festőművészt puszta kézzel agyonverő férfit

Vallott az emberöléssel gyanúsított 36 éves férfi.

Letartóztatta bíróság azt a 36 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy héttel ezelőtt meggyilkolt egy festőművészt Békásmegyeren – tudta meg a 24.hu.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a bíróság szökés-elrejtőzés, és bűnismétlés veszélye miatt rendelte el a bűncselekménnyel gyanúsított férfi letartóztatását.

A festőművész holttestét csütörtök este találták meg a békásmegyeri otthonában. A helyszíni szemle során a rendőrök megállapították, hogy a férfi gyilkosság áldozata lett.

Egy 36 éves férfit emberölés bűntett, egy 40 éves nőt segítségnyújtás elmulasztása bűntett, valamint egy 49 éves férfit súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt hallgattak ki gyanúsítottként. A 36 éves férfi és a nő beismerő vallomást tett, a másik férfi tagadta bűnösségét.

Értesüléseink szerint az emberöléssel gyanúsított férfi azt állította, hogy a későbbi áldozat megpróbálta kitolni őt a lakásból, és ettől dühös lett. Ezt követően pedig azért lett mérges, mert a tulaj azzal fenyegetőzött, hogy megszúrja őt és a nőt is, ha nem mennek el. Úgy tudjuk, hogy az emberöléssel gyanúsított férfi ezt követően puszta kézzel verte agyon az áldozatát.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával és letartóztatta a többszörösen büntetett előéletű férfit.