Tízmilliókat kaszált a futárszolgálat nevével visszaélő bűnszervezet, elfogták a bandavezért

Letartóztatást indítványoztak a külföldi férfival szemben.

Eljárás indult egy külföldi férfival szemben, aki egy olyan bűnszervezetet irányított, amely egy nemzetközi futárszolgálat nevével visszaélve követett el több tízmillió forintos csalást, az ügyészség indítványozta a letartóztatását – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-t.

Saághy Flóra közölte, a férfival szemben információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt indult eljárás. A megalapozott gyanú szerint a tavaly nyáron Magyarországon tevékenykedő bűnszervezet egy közismert futárszolgálat weboldalára megtévesztésig hasonlító oldal internetes linkjét küldte ki a sértetteknek, majd banki adataikat megszerezve, távoli eléréssel a bankszámláikról 2 és 20 millió forint közötti összegeket emeltek le.

A bűnözői csoport az eddigi adatok szerint öt sértettnek összesen 33 millió forintnyi kárt okozott. A csoport irányítójával szemben európai elfogatóparancsot adtak ki, majd Romániában őrizetbe is vették. Az ügyészség a szökés-elrejtőzés tényére és veszélyére, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta letartóztatását.