„Ha iszok, begerjedek és nem tudok mit kezdeni a vágyaimmal. Jól esik a szabadban csinálni!” – vallotta a nyugdíjas szatír

Egy év fogházbüntetést kértek a 73 éves kazincbarcikai férfire.

Szeméremsértés vétsége miatt emelt vádat a Kazincbarcikai Járási Ügyészség azzal a 73 éves férfival szemben, aki fél éven keresztül mutogatta magát Kazincbarcika parkjaiban.

Jogg Zsolt, Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy egy év fogházat és egy év közügyektől eltiltást kértek a férfire.

A férfi ez év január végétől június elejéig összesen kilenc alkalommal mutogatta magát a város parkjaiban, útmenti fás, bokros területeken a nappali órákban, eltérő időpontokban. Cselekményét felnőtt járókelők és az önkormányzati rendészet munkatársai is észlelték, és értesítették a rendőrséget.

Az ügyész kérdésünkre elmondta még, hogy terhelt azzal indokolta a tettét, hogy ha iszik akkor begerjed. Állítása szerint ilyenkor nem tud mit kezdeni a vágyaival, és nagyon jól esik neki kint a szabadban csinálni. Az ügyészség egy év fogházbüntetést kért a letartóztatásban lévő nyugdíjasra.