Erőszakos, többszörös visszaeső férfi rabolt ki egy 84 éves nőt

Az elkövető a háza előtt ellökte az idős nőt.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére és elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető a háza előtt ellökte a 84 éves sértettet, aki emiatt elejtette a táskáját, amit a vádlott felkapott és azzal elfutott, közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség hétfőn.

A vádirat szerint a helybéli férfi Jánoshalmán, idén február 18-án a kora esti órákban észrevette az éppen hazafelé tartó, 84 éves sértettet. A vádlott elhatározta, hogy megszerzi az idős néni táskáját, ezért követni kezdte. Amikor a sértett a háza elé ért, kivette a táskájából a kulcsot. Ekkor az elkövető erősen meglökte az idős asszonyt, aki ettől megtántorodott és a földre ejtette a táskáját, amit a férfi felkapott és azzal elfutott.

A vádlott a táskából a háromezer forint készpénz és az ötezer forint értékű mobiltelefont magához vette, míg a táskát – a benne lévő ingóságokkal együtt – egy beépítetlen területen eldobta. Később a táskát és a benne lévő tárgyak egy részét megtalálták, így a rablással okozott kár részben megtérült.

A kiskunhalasi rendőrök a férfit két nap alatt azonosították, elfogták és őrizetbe vették.

A vádlottat rablás miatt korábban már többszörös visszaesőként elítélték, így jelen ügyben már erőszakos többszörös visszaesőként áll majd bíróság elé.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit a bűncselekmény felismerésére és elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.