Megszökött egy rab a martonvásári börtönből, pár óra alatt elkapták

Büntetése nagy részét már letöltötte, most viszont sok-sok év kinézhet neki.

Még szerdán írt arról a Feol.hu fejér vármegyei hírportál, hogy megszökhetett egy rab a martonvásári büntetés végrehajtási intézetből. Az információ ekkor még nem volt biztos, azóta viszont a BVOP Kommunikációs Főosztálya megerősítette a lapnak a fogolyszökés tényét.

„Közép-Dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet egyik – alacsony biztonsági besorolású fogvatartottja – engedély nélkül távozott 2024. július 3-án a börtön martonvásári objektumának területéről. A férfi kisebb súlyú bűncselekmény elkövetése miatt töltötte itt mindössze 50 nap időtartamú elzárását. A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a 31 éves fogvatartott felkutatását, amely jelenleg is nagy erőkkel tart” – informálták a lapot a hatóságok.

A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a szökött rab felkutatására, aki a Feol szerint kisebb lopás miatt került börtönbe, de a kiszabott ötvennapos elzárás nagyrészét már letöltötte. Mostani tettével viszont sokéves börtönbüntetést is kockáztathat.

Már el is kapták

A büntetés-végrehajtás csütörtök reggel a honlapján közölte, hogy néhány óra leforgása alatt elkapták a szökött rabot.
A közlemény szerint a nagyszabású műveletben drónokat, hőkamerákat és kutyákat is bevetettek a hatóságok. A kézre kerítés után az elítéltet a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, majd a baracskai objektumba szállították. Elszámoltatása folyamatban van.