Videó: Cigit sodortatott áldozatával a rabló, majd ájultra verte

Fegyházbüntetést kértek az elkövetőre.

Eszméletlenre vertek, és kiraboltak egy ittas férfit Oroszlányban. A  Tatabányai Járási Ügyészség rablás bűntette és okirattal visszaélés vétsége miatt állítja bíróság elé a támadót.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség közleménye szerint az elkövető tavaly június hatodikán éjjel Oroszlányban, a Rákóczi úton, szúrt ki egy ittas személyt, akitől egy szál cigarettát kért.

Közben eleredt az eső, ezért a későbbi áldozat közölte, hogy a közeli garázssornál lévő eresz alatt sodor neki egyet. A férfi ezt nem várta meg, ököllel gyomron és arcon ütötte a járókelőt, aki emiatt a garázs falába ütötte a fejét, s rövid időre elvesztette az eszméletét.

A támadó ezt követően kivette áldozata zsebéből a 60 ezret érő mobilt, a pénztárcáját. Az elkövető kerékpárral távozott a helyszínről, útközben az áldozata telefonját egy garázs tetejére dobta, a pénztárcából kivette a benne lévő 12 ezer forintot, a tárcát pedig az iratokkal együtt kihajította egy kukába. A készpénz kivételével az elvett értéktárgyakat a nyomozó hatóság megtalálta és visszaadta a tulajdonosának. Az ügyészség fegyházbüntetést kért a különös visszaeső férfire.