RTL: Az Árpád hídi gázolás után Karácsony Gergely 45 traffipaxot ígért, egyetlen darab működik

Kiderült, nem 45 kameráról van szó, hanem a kamerák 45 sávot fognak figyelni.

Egy évvel ezelőtt egy száguldó sofőr elgázolt az Árpád hídon egy szabályosan közlekedő kerékpárost, miután kocsijával átszakította a korlátot. A biciklis a kórházban belehalt sérüléseibe. A történtek után Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy 45 új sebességmérő kamera lesz Budapest útjain.

Az RTL Híradója idézi a főpolgármester egy évvel ezelőtti szavait:

Tudjuk, melyek azok a pontok, ahol közlekedésbiztonsági szempontból indokolt és létezik az az optikai hálózati rendszer, tehát az infrastruktúra, hogy ezeket a kamerákat gyorsan be lehessen üzemelni.

Ez azonban néhány kerület kivételével nem történt meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságtól az RTL megtudta, hogy a II. kerületi traffipaxok mellett a III. kerületben már ezen a nyáron két helyen is elindul az állandó sebességmérés, a kerület által biztosított kamerákkal.

A főpolgármester által egy éve bejelentett kamerákról kiderült, hogy az eredetileg beharangozottnál jóval kevesebb lesz belőlük. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes az RTL-nek elmondta, hogy

nem 45 kameráról van szó, hanem a kamerák 45 sávot fognak figyelni a városban.

Az egy évvel ezelőtt beígért kamerák közül egy működik élesben, a Váci úton – derül ki az RTL Híradó riportjából.

Kapcsolódó
Egy éve történt az Árpád hídi gázolás: vádemelés nincs, a kerékpáros halálát okozó Mercedes-sofőr szabadon járhat Budapesten
A RACE-001 rendszámú feltuningolt Mercedes sofőrje egy 26 éves kerékpárost gázolt halálra. miközben egy spontán kialakult versenyben vett részt két BMW-vel.