„Vitatkoztunk, de nem én szúrtam meg a párom fiát!” – állítja a lajosmizsei késeléssel vádolt férfi

Életveszélyt okozó testi sértés miatt állítják bíróság elé a román férfit.

Életveszélyt okozó testi sértés miatt állítja bíróság elé a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség azt a román férfit, aki egy elszámolási vita során mellkason szúrta az élettársa fiát Lajosmizsén.

Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a vádlott azt elismerte, hogy vitatkozott a sértettel, de azt tagadja, hogy megszúrta.

A 28 éves férfi élettársi kapcsolatban volt az áldozat édesanyjával. A terhelt és az élettársa fia korábban nem voltak haragos viszonyban, külföldön is dolgoztak együtt, ugyanakkor kölcsönösen tartoztak egymásnak.

A vádirat szerint a fiú tavaly októberben a külföldi munkavégzést követően hazatért és telefonon felvette a kapcsolatot anyja párjával annak érdekében, hogy a korábbi bérleményükben tárolt használati tárgyait, műszaki cikkeit magához vegye.

A terhelt azt felelte neki, hogy időközben azokat egy rokonához átszállította. Ezt a fiú nehezményezte, emiatt vita alakult ki közöttük. Még aznap délelőtt társaival együtt megjelent az ingóságok tárolási helyeként megjelölt lajosmizsei ingatlannál, ahol az elkövető és a családtagjai is ott tartózkodtak. A jelenlévők között vita alakult ki a tárgyak átadása, illetve a kölcsönös tartozás rendezésének módja miatt. A vitába a későbbi áldozattal érkező személyek is bekapcsolódtak.

A terhelt és a fiú dulakodni kezdtek egymással a ház teraszán, ráncigálták és kölcsönösen torkon ragadták egymást. Ekkor a férfi elővett egy bicskát a nadrágja zsebéből és mellkason szúrta ellenfelét. Az áldozat ugyan ellökte magától a támadót, ő azonban a késsel újból lesújtva a vállán is megsebesítette. A dulakodás ekkor abbamaradt és a megszúrt férfi a kíséretében lévő személyekkel együtt távozott. A megkéselt férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az ügyészség letöltendő szabadságvesztést kért az életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolt férfire.