Videón, ahogy egy részegen őrjöngő férfi ököllel esik több másik férfinek és egy nőnek a Vértes Centernél

Beismerte tettét a garázdasággal vádolt férfi.

Őrjöngött, majd több járókelőre is rátámadt egy részeg férfi Tatabányán, a Vértes Centernél. A Tatabányai Járási Ügyészség garázdaság miatt állítja bíróság elé a férfit.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy beismerte tettét a bűncselekménnyel vádolt férfi.

A vádirat szerint a részeg férfi tavaly májusban két nőt és egy férfit sértegetett az egyik tatabányai bevásárló központ bejáratánál. Megrángatta és megrúgta a férfit, aki ettől a földre esett, majd mikor felállt, hasba rúgta. Ezután az elkövető egy másik vétlen férfit is többször megütött. Ekkor egy nő felszólította a cselekménye abbahagyására. Erre a férfi szapulni kezdte a nőt, majd ököllel úgy arcon ütötte, hogy az leesett a padról, és a fején vérző sérülés keletkezett.

Ekkor az előbb megütött férfi a nő segítségére sietett, de az elkövető újra neki esett. A vádlott ezután bement a bevásárló központba, és kiszúrta a támadása elől menekülő másik férfit. Ekkor ismét neki támadt, megrúgta, melytől mindketten a földre estek, majd miután a vétlen férfi a földről felkelt, a támadó hátba rúgta. Az ügyészség felfüggesztettet kért az elkövetőre azzal, hogy a próbaidő idejére rendeljenek ki pártfogót mellé, s kötelezzék indulatkezelési tréningen való részvételre.