„29 ember van egy tanteremben, minimum annyit megölök” – a 18. születésnapja után mészárolt volna a miskolci fiatal

Az ügyészség két és fél év javítóintézeti nevelést kért rá.

29 ember van egy tanteremben, minimum annyit megölök. De több tantermet veszek célba, egy elsőst és egy nyolcadikost, szóval, ha szerencsés vagyok, akár ötvenet is megölhetek

– írta egy, az ügyészség által ismertetett üzenetben az a 18 éves fiatal, akit azzal vádolnak, hogy iskolai mészárlásra készült.

A tárgyalásról beszámoló RTL Híradó szerint a fiú a fejét a kezébe temette, és édesanyjával együtt sírt a bíróság folyosóján. Az előkészítő ülésen a sajtó csak a vádirat ismertetésén lehetett jelen: az ügyészség két és fél év javítóintézeti nevelést kért a fiúra, amit ő el is fogadott, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság azonban nem fogadta el az ítéletet: a vádlott ügyvédje szerint azért, mert tisztán szeretne látni abban, hogy veszélyes lehet-e az emberölés előkészületével vádolt fiú a társadalomra.

2023 tavaszán a terrorelhárítók csaptak le az akkor még 17 éves fiúra egy miskolci lakótelepen, miután a külföldi titkosszolgálat arról értesítette a hatóságokat, hogy a fiú chatüzenetekben iskolai vérengzésről ír. A vád szerint 2012 óta nézett videókat iskolai lövöldözésekről, és

a chatfórumokon arról beszélt, hogy ha betölti a 18-at, fegyvert szerez, és mészárlásba kezd. Később a fiú pszichés problémáival magyarázta a posztjait, és tagadta, hogy valóban emberölésre készült volna.