Toroczkai: A Mi Hazánknak most olyan rakétákat kell begyújtania, amilyet még nem látott Magyarország

Több mint másfél órát csúszva az eredetileg ígért időponthoz képest, végül éjfél előtt nem sokkal kezdte meg sajtótájékoztatóját Toroczkai László, aki először megköszönte a párt tagságának a munkát, valamint „azon honfitársaink százezreinek, akik a Mi Hazánkra adták a szavazatukat”.

Több mint másfél órát csúszva az eredetileg ígért időponthoz képest, végül éjfél előtt nem sokkal kezdte meg sajtótájékoztatóját Toroczkai László, aki először megköszönte a párt tagságának a munkát, valamint „azon honfitársaink százezreinek, akik a Mi Hazánkra adták a szavazatukat”. Szerinte a teljesítményt az mutatja igazán, hogy ezt ellenszélben érték el, hiszen „egészen példátlan volt az az elhallgatás, cenzúra és lejáratás”, amit a pártjukkal szemben végbevittek, és amiről hétfőn Orbán Viktort is szándékozik majd kérdezni.

Eördögh Lola / 24.hu

Toroczkai szerint pár dolog világosan látszik a még nem száz százalékos eredményekből is. A legfontosabb, hogy négy politikai erő maradt állva: a Fidesz-KDNP, a Tisza Párt, a DK-Párbeszéd-MSZP szövetség és a Mi Hazánk. Az összes többi párt szerinte megsemmisült, tehát ez a négy politikai erő fogja eldönteni, merre tart Magyarország.

A pártelnök kijelentette, hogy a mai választáson a kitűzött céljaikat maradéktalanul elérték, ugyanis bejutottak az Európai Parlamentbe is a magyar Parlament után. Szerinte a két EP-mandátum se lehetetlen, de az egy már biztosnak tűnik az eredmények alapján.

Toroczkai az eredményekből azt olvasta ki, hogy a Mi Hazánk vidéken már a második legerősebb politikai erő, és az országban mindenhol megkerülhetetlen erővé váltak.

Az a feladat vár ránk, hogy a budapestiek számára is érthetővé tegyék a politikai elképzeléseiket

– mondta, megköszönve főpolgármester-jelöltjüknek, Grundtner Andrásnak is a munkát.

Emellett két fontos feladatot tűzött ki a párt elé:

A Mi Hazánk Mozgalomnak most olyan rakétákat kell begyújtania, amilyet még nem látott Magyarország

– mondta, hozzátéve, hogy egy-két nap pihenés belefér, de utána hatalmas munka jön, mert most kezdődik csak az igazi küzdelem.

Eördögh Lola / 24.hu
Címkék: