Győztest hirdetett a Kutya Párt a XII., a IX. kerületben, Kovács Gergely Vitézy Dávidnak gratulált

Akkor először szeretnénk gratulálni Budapest új főpolgármesterének, Vitézy Dávidnak

Akkor először szeretnénk gratulálni Budapest új főpolgármesterének, Vitézy Dávidnak

– indította rögtönzött sajtótájékoztatóját Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt eredményváró rendezvényén, ahol a párt győztest hirdetett nemcsak a fővárosban, de a XII. és a IX. kerületben is. Kovács azt mondta: Ferencvárosban különösebb meglepetés nem történt, „Suziék meg Baranyi Kriszta telibe nyertek minden egyéni választókerületet valószínűleg, és nyerték a polgármester-választást”.

Végre beért a Kutya Párt, a leves felforrt

– értékelte a várható eredményeket a párt másik társelnöke, Döme Zsuzsanna Suzi, ferencvárosi alpolgármester, aki gratulált a XII. kerülte új polgármesterének, Kovács Gergelynek.

Nagy Szabolcs / 24.hu
Nagy Szabolcs / 24.hu

Kovács azt mondta: úgy látszik, hogy a XII. kerületben a polgármesteri győzelem mellett kilenc kutyapártos egyéni képviselői helyet szereznek. A Fidesz-KDNP várhatóan négy képviselővel lesz jelen a testületben, a Momentum pedig két képviselővel – jósolta. Hozzátette: a II. kerületben is két képviselői helyre számítanak kompenzációs listáról, Szegeden pedig szintén a kompenzációs listáról három jelöltjük juthat be.

„Remélem, hogy ebből az eredményből leszűrik a többi hagyományos politikusok is, hogy érdemes nem csak dumálni, meg víziókat gyártani, hanem dolgozni is a kerületükért, meg ezért az országért – fogalmazott Döme Zsuzsanna Suzi, aki reményét fejezte ki, hogy az EP-választásokon is jó eredményeket érnek el.

Tök jó tanulság tényleg mindenkinek, aki most bekerül a részünkről az önkormányzatokba, annak a harmincvalahány embernek, hogyha csináljátok, és melóztok, és jók vagytok, akkor öt év múlva bármi történhet. Különösen Szegeden

– vont mérleget az önkormányzati választásokból Kovács Gergely.

Nagy Szabolcs / 24.hu
Címkék: