Választás 2024: Novák Előd Orbán pitbulljának nevezte Kubatovot

A Mi Hazánk elleni lejárató kampány miatt fordult a kormányfőhöz.

Novák Előd, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be Orbán Viktornak. Arról kérdezte a miniszterelnököt, hogy „mikor fékezi meg a pitbullját, Kubatov Gábort”. Novák Előd szerint a pártelnök-kormányfő

a piszkos munkák jelentős részét Kubatov Gáborra bízta,

ezért nem biztos, hogy tud róla, a választási kampányban százmilliós nagyságrendű költségen terjesztenek postaládákba a Mi Hazánk Mozgalmat lejáratni szándékozó szórólapot. (Erről az országos akcióról beszélt a lapunknak adott interjújában Toroczkai László elnök, amikor azt ecsetelte, hogy óriási harcban állnak a Fidesszel).

Novák Előd szerint a rágalmakkal, csúsztatásokkal teli, impresszum nélküli röplapot amatőrnek, házi készítésűnek álcázzák, de valójában hatalmas költségvetésű a lejárató kampány, amely mögött szerinte a Fidesz áll, a kormánypárt ugyanis a Mi Hazánktól tart a legjobban. A képviselő szerint onnan tudható, hogy a közmédia is az ő harmadik utas pártjukat hallgatja el a legjobban az NMHH kimutatásai szerint.

Novák Előd ezt követően arról is ír, hogy Kubatov Gábor azóta gyűlöli őt, amióta 2010-ben az ún. Kubatov-listákról szóló beszédét eljuttatta a Kuruc.infónak. Toroczkai Lászlót pedig azóta, hogy feljelentette hivatali visszaélés gyanúja miatt. Ő nem hisz a jó elnök és a rossz tanácsadók meséjében, ezért arra is választ vár Orbán Viktortól:

Miért tűri Kubatov ámokfutásait?

Kapcsolódó
Toroczkai László: Akár két éven belül széteshet a Fidesz
Új európai pártcsaládot készül alakítani a német AfD vezetésével Toroczkai László. Magyar Péter elbizonytalanította a Mi Hazánk szavazóinak egy részét, de a pártelnök szerint idővel visszatérnek. Mint mondta, a huxit jelenleg katasztrofális következményekkel járna, de ha a Mi Hazánk kormányozna, hat év alatt meg tudnák erősíteni a nemzetgazdaságot annyira, hogy népszavazáson lehessen dönteni a kilépésről. Interjú a Mi Hazánk elnökével, aki szimbolikusan pártja EP-listáját is vezeti.