Nem kért a felajánlott négy évből az ügyészt és bírókat megöletni akaró férfi

A Dominikán elfogott férfi nem ismerte be a bűnösségét.

Csütörtökön az előkészítő üléssel megkezdődött annak a férfinek a büntetőpere, akit azzal vádolnak, hogy meg akarta öletni az ügyében eljáró ügyészt és nyomozási bírókat.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a vádlott ellen bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás; nemzetközi elfogatóparancs alapján a Dominikai Köztársaságban fogták el, és kiadták a magyar hatóságoknak.

Miután a férfi letartóztatásba került, elhatározta, hogy megöleti az ügyében eljáró ügyészt és nyomozási bírókat. Tervét megosztotta más fogvatartottakkal és hozzátartozóival, egyik külföldi állampolgárságú zárkatársát pedig megbízta a végrehajtással. Társa azonban szabadulása után elhagyta Magyarországot, és jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik.

A csütörtöki előkészítő ülésen négy év börtönt és négy év közügyektől eltiltást kért az ügyész az emberölés előkészületével vádolt férfire beismerés esetére. A vádlott azonban nem ismerte be bűnösségét, nem mondott le tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság a bizonyítási indítványokat követően tárgyalásra utalta az ügyet.

Bár a férfit jelenleg más ügyben fogva tartják, az ügyészség jelen ügyben is indítványozta letartóztatását, a bíróság pedig helyt adott ennek. A végzés szóbeli indokolása szerint az iratok alapján megalapozottan feltehető, hogy a férfi elkövetné a tervezett bűncselekményt vagy más, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt. A büntetőper október 29-én a vádlott és tanúk kihallgatásával folytatódik.

Kapcsolódó
Meg akarta ölni a vele szemben eljáró ügyészt
Az Egyesült Királyságban elfogott férfit letartóztatták.