Két évet kapott a férfi, aki ötezerért összedrótozta egy kutya lábait, majd fejbe verte és behajította a Sajóba

Az őt megbízó nő felfüggesztettet kapott.

Két év börtönre ítélte az Ózdi Járásbíróság azt az állatkínzással és más bűncselekményekkel vádolt férfit, aki összedrótozta egy kutya lábait, majd fejbe verte és behajította a Sajóba. Az eb gazdája ötezer forintot adott a férfinak a feladatért, őt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

A Miskolci Törvényszék közleménye szerint a nő 2021 júniusában elhatározta, hogy felhagy a fiatal kutya tartásával, mert az számos alkalommal eltépte a láncát, és elkóborolt tőle. Megkérte a férfit, hogy drótozza össze a kutya lábait, kösse be a száját, majd tegye bele egy zsákba és autóbusszal vigye el egy közeli településre, s ott hajítsa ki. A nő ötezer forintot adott a férfinak ezért, aki végül a Sajó partján egy kővel fejbe verte a kutyát, majd a nyakán lévő dróttal együtt behajította a folyóba.

A Sajóban fennakadt ebet, másnap találták meg a helyi önkormányzat munkatársai, akik azonnal értesítették az állatvédőket és a hatóságokat. A kutyának betört a koponyája a bántalmazás során, és különös szenvedést okoztak neki a sérülései. Az elkövető emellett két borsodi ingatlanba is betört.

A bűnösségét beismerő férfi két év börtönt és két év közügyektől eltiltást kapott azzal, hogy a korábbi felfüggesztett büntetését is le kell ülnie. A kutya gazdáját nyolc hónap felfüggesztettre ítélték. Az ítélet ellen mindkét vádlott fellebbezett, így az nem jogerős.