Magyar Péter: Varga Judit a Schadl-ügy kirobbanása előtt kezdeményezte Völner Pál leváltását, de Orbán Viktor nem járult hozzá

Újabb poszttal jelentkezett az egykori igazságügyi miniszter volt férje.

Csak hogy világos legyen, az akkori igazságügyi miniszter jóval a Schadl-ügy kirobbanása előtt kezdeményezte Völner Pál államtitkár leváltását

– írta Magyar Péter hétfő délelőtt Facebook-oldalán. Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje hozzátette: „A miniszterelnök ehhez nem járult hozzá, így Völner a helyén maradhatott.”

Magyar Péter múlt szombaton – miután exfelesége lemondott képviselői mandátumáról és visszavonult a közélettől – jelentette be, hogy megválik az állami társaságokban betöltött pozícióitól, illetve nyilvánosan beleszállt Rogán Antalba. Ezt követően a Partizánnak adott hosszú interjút, amelyben többek közt arról beszélt, hogy tudja, hogy számára nincs visszaút, valamint szerinte Rogánnak mennie kell.

A Völner-Schadl-per egyik fejezete múlt hét csütörtökön zárult le azzal, hogy a Fővárosi Ítélőtáblán döntés született azokról a vádlottakról, akik bűnösnek vallották magukat a Völner Pál volt igazságügyi államtitkár és Schadl György volt végrehajtó elnök főszereplésével zajló büntetőügyben. A Völner és Schadl elleni fő vádpont lényege szerint Schadl jogtalan előnyként rendszeresen pénzt – 2021 nyaráig legalább 83 millió forintot – adott át Völner Pálnak, aki ezért a pozíciójából eredő befolyását Schadl érdekeinek megfelelően gyakorolta.

Kerestük az ügyben Varga Juditot is, amint válasz érkezik az egykori minisztertől, frissítjük a cikket.