Gyárfás Tamás: Az én életemet is tönkretette Fenyő János halála

Azt mondja, nem tett semmi olyat, ami jogszabályokba ütközne.

Nem tettem semmi olyat, ami jogszabályokba ütközne. Szívesen használnám az ártatlan kifejezést, de elborzaszt, mintha tényleg védekeznem kellene. Sokszor felmerült bennem, hogy mit keresek egyáltalán itt

– szólt a bírósághoz az utolsó szó jogán Gyárfás Tamás kedd délelőtt a Fővárosi Törvényszéken, a Fenyő-gyilkosság tárgyalásán az Index tudósítása szerint. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a tárgyalás előtt botrányos jelenetek zajlottak le: Portik Tamás másodrendű vádlott fia beszólt a bírónak, majd kávét öntött az arcába.

A tárgyalás során nem csupán tagadtam, de cáfoltam is a vád állításait. Az utolsó ráadás hónapok voltak a legkegyetlenebbek, amikor csak vársz és vársz, és reméled, hogy a védekezéseid nem merülnek a feledésbe

– fogalmazott Gyárfás, aki szerint évek óta mást sem tesz, csak próbálja cáfolni a vádakat és bizonyítékokat. Fenyő Jánosról azt mondta:

Az ő halála, amihez semmi közöm nincs, az én életemet is tönkretette.

Ezt követően Portik Tamás szólalhatott volna fel utolsó szó jogán, de ő halasztást kért, mert több napon át fogja kifejteni az álláspontját. A tárgyalás szerdán folytatódik.

Fenyő Jánost 1998-ban ölte meg Budapesten Jozef Rohác, aki emiatt jogerős szabadságvesztését tölti. Az ügyészség azzal vádolja Gyárfás Tamást, hogy ő bízta meg az azóta más ügyekben jogerősen elítélt Portikot és Tasnádi Pétert a médiavállalkozó meggyilkolásával. A vád szerint Portik meg is szervezte a gyilkosságot, és ő is bérelte fel Rohácot. A vádlottak kitartóan tagadják a bűnösségüket.