Összesítette a nemzeti konzultáció eredményeit a kormány, azt is elmondták, hány kitöltés érkezett

Szentkirályi Alexandra érkezett a bejelentéssel.

A kormány Facebook-oldalán egy videóban jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, hogy megvannk a legutóbbi nemzeti konzultáció eredményei. Ahogy a szóvivő fogalmazott,

ezek alapján világosan látszik, hogy a magyar emberek kiálltak hazánk szuverenitása mellett és elsöprő többségük nemet mondott arra, hogy az életünket alapvetően befolyásoló kérdésekben mások döntsenek helyettünk.

Az MTI-n közzétett összefoglalóban számokat is közöltek, ahogy Szentkirály Alexandra fogalmazott, a kitöltések alapján a magyarok több mint 98 százaléka azonos állásponton van a következő kérdésekben:

A kormányszóvivő végül azt közölte, hogy összesen valamivel több mint másfél millióan küldték vissza kitöltve, nekik köszönetet mondott. A részletes eredményeket a kormány hivatalos felületein publikálják.

Kapcsolódó
„A választ nem Orbán Viktortól kellene várnunk, hanem magunktól” – köztéri installációval zárnák le az üres nemzeti konzultációs ívek gyűjtését
Az aHang és az Egységes Diákfront nemzeti konzultáció gyűjtési akciójáról kérdeztük a szervezetek képviselőit és a leadópontnak jelentkezett üzlethelyiségek vezetőit.