500 millió forintért adott el ingatlanokat egy társaság, csakhogy egyik sem volt az övék

Eddig 19 sértettet azonosítottak.

500 millió forintot meghaladó kárt okoztak 19 sértettnek ingatlancsalók, számolt be róla honlapján a police.hu.

Az egyik sértett érdekében eljáró ügyvéd kezdeményezett nyomozást a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztályán még 2022 tavaszán csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt.

A közlemény szerint a szövevényessége miatt hosszan elhúzódó nyomozásban a vármegyei rendőrök megállapították, hogy a fővárosban egy kiterjedt kapcsolatrendszerű csoport követte el az ingatlancsalásokat.

Hamis ajándékozási vagy adásvételi szerződésekkel szerezték meg budapesti és Balaton-parti ingatlanok tulajdonjogát, melyek többsége végrehajtással terhelt, vagy a tulajdonosaik külföldön élnek, illetve elhaláloztak. Az így megszerzett épületeket a csalók rövid időn belül értékesítették magánszemélyek, illetve vállalkozások részre, és az azokért kapott vételárat egymás között elosztották.

A nyomozásból az is kiderült, hogy az ingatlanok, illetve a tulajdonosok adatait olyan személyektől szerezték meg, akik ezeknek a nyilvántartására munkakörükből kifolyólag ráláttak.

A Veszprém vármegyei rendőrök a nyomozás során ez idáig 12 középkorú férfit és három nőt fogtak el és vettek őrizetbe, közölték.

Legutóbb, a napokban két férfit és a nőt Budapesten kapták el a nyomozók, majd előállításukat követően kihallgatták őket.

A 42 éves gödöllői és a 33 éves balatonszárszói férfit, valamint a 48 éves budapesti nőt a rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.