Több tucat helyen vállalt burkolást, majd lelépett külföldre a munkákért átvett 24 millióval

Akár 18 év börtönt is kaphat sikkasztásokkal és csalásokkal vádolt férfi.

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki burkolási tevékenységbe kezdett a börtönből való szabadulása után. A férfi 24 milliós kárt okozott a 32 áldozatának, majd külföldre távozott, ahol elfogták és átadták Magyarországnak. Azóta újra a büntetés-végrehajtás vendégszeretetét élvezi egy másik ügye miatt.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi  2016 végén szabadult a börtönből, melyet követően burkolási tevékenységbe kezdett. Kocsin elhelyezett hirdetéssel és online módon is hirdette magát Magyarország észak-nyugati részében .

A meghatározott nevet használó hirdetései mögött azonban gazdasági társaság nem létezett, ennek ellenére ezen fantázianév használatával írt alá kivitelezési megállapodásokat és erre a névre kérte a számlák kiállítását is.

A terhelt 2017-től egyre növekvő adótartozást halmozott fel, ugyanakkor 2018-2019 években legalább 32 emberrel állapodott meg újabb burkolási munkában, és legalább 24 millió forintot át is vett tőlük ezeknek az elvégzéséért

Az elvállalt munkák többségét azonban meg sem kezdte, anyagot sem szállított a helyszínre, és halogatta a munkák elvégzését. 2019 nyarán pedig az Egyesült Királyságba utazott, ahonnan már vissza sem tért. A férfit 2021 őszén fogták el az Egyesült Királyságban és kiadási őrizetet követően átadták Magyarországnak. Jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését tölti.

Az ügyészség a különös visszaesőnek minősülő férfit 32 rendbeli bűncselekménnyel, csalásokkal és sikkasztásokkal vádolja. Vele szemben akár 18 év szabadságvesztés is kiszabható.