A zuglói polgármester mellett kapott állást Tóbiás József, az MSZP korábbi elnöke

Szervező és stratégiai feladatokat lát el

Tavaly december óta Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere mellett dolgozik Tóbiás József, korábbi MSZP-s pártelnök, frakcióvezető – tudta meg a Telex.

A hírt a lapnak a Zuglói Önkormányzat is megerősítette. A korábbi pártelnök munkaviszonya határozott időre szól 2023. december 6-tól 2024. június 30-ig, a munkáltatója a polgármesteri hivatal. Havonta bruttó 850 ezer forintért látja a munkáját, amely többi között kiterjed a polgármester programjainak szervezésére és a polgármesteri kabinet belső kommunikációjának koordinálására is. Tóbiás szervező és stratégiai feladatokat lát el, továbbá közreműködik „a polgármesteri kabinet feladatkörébe tartozó önkormányzati kezdeményezések lebonyolításában is”.

A Telex megkereste Tóbiást is, hogy az új munkájáról kérdezze, de a feladatairól bővebben nem kívánt nyilatkozni.

Tóbiás 1998 és 2019 között az MSZP országgyűlési képviselője, 2014 és 2016 között az MSZP elnöki és frakcióvezetői tisztségét is ellátta. A képviselőről 2019 nyarán derült ki, hogy az előző év őszétől a Kanári-szigetekről ingázik Budapestre, ahova azért költözött ki, mert „családjában egy, a gyermeke egészségét érintő előre nem látott élethelyzet alakult ki”. Később azt állította, hogy csak a családja költözött ki átmenetileg Tenerifére, ő maradt Magyarországon, és gyakran látogatja őket. Tóbiás 2019 októberében lemondott a parlamenti mandátumáról, és visszavonult a politikától.