Húszan sérültek meg az M5-ösön lévő tömegszerencsétlenségben, megvádolták az embercsempészeket

A rendőrök elől menekülő sofőr túl gyorsan akarta bevenni a kanyart, és árokba borult a furgonnal.

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal az embercsempésszel és két társával szemben, aki bő két évvel ezelőtt menekülés közben okozott tömegszerencsétlenséget az M5-ösön.

A Csongrád – Csanád Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a vádlott kibérelt Budapesten egy furgont a társaival, majd azzal Szeged közelébe, a szerb-magyar határtérségbe hajtott.

Itt a jármű rakterébe beszállított 24 illegális határsértőt, és velük elindult, úgy, hogy közben társai egy személyautóval kísérték. A sofőr a főúton haladva már besorolt az M5-ös autópályára felhajtó sávba, amikor rendőröket vett észre, ezért a kormányt hirtelen elrántva menekülésbe kezdett.

ugyeszseg.hu

A megkülönböztető fény-és hangjelzésre sem állt meg, és egy kereszteződésnél túl nagy sebességgel próbálta bevenni a kanyart, ezért árokba borult a furgonnal.

A baleset következtében a járműben szállított személyek közül ketten súlyos, további tizennyolcan pedig könnyű sérüléseket szenvedtek. A járási ügyészség minősített embercsempészés miatt állítja bíróság elé a vádlottakat, ezen felül a furgont vezető férfit tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásával is vádolja.