Kerékpárlánccal verte, kést szorított az osztálytársa torkához egy fiú, hogy megszerezze tőle az ételét

Vádat emeltek a veszprémi középiskolába járó fiúval szemben.

Kerékpárlánccal és kábeldarabbal verte rendszeresen az iskolatársát egy 16 éves fú, hogy megszerezze tőle az ételét. A Veszprémi Járási Ügyészség felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt állítja bíróság elé a fiatalkorút.

A Veszprém Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a fiatal 16 éves a bűncselekmény elkövetésekor. Az elkövető 2021 szeptemberében egy osztályba járt az áldozatával az egyik veszprémi középiskolában, majd a kollégiumban is lakótársa lett.

A fiú rendszeresen szóban molesztálta a sulitársát és apróbb dolgokat, mint teafiltereket, szendvicseket, üdítőket vett el tőle az engedélye nélkül. Az áldozat a konfliktusok elkerülése végett nem mert rászólni ezekért.

Emellett a 16 éves fiú az iskolai szünetekben fenyegetéssel is követelt ennivalót az osztálytársától. Több esetben kerékpárlánccal, kábeldarabbal ütötte meg a fiút, s ha az vonakodott odaadni az ételét, akkor ütlegelni kezdte.

2021 novemberének végén odáig fajult a dolog, hogy az elkövető egy kést fogott a fiú torkához, hogy ennivalót szerezzen tőle,  de ő ez alkalommal nem tudott neki semmit sem adni. A támadó ekkor elengedte az áldozatát. Az ügyészség javítóintézeti nevelést kért az elkövetőre.