Rendőri intézkedés közben halt meg egy őrjöngő autós Gödön

Az eszméletét vesztő férfit megpróbálták újraéleszteni, de már nem lehetett megmenteni az életét.

Rendőri intézkedés közben halt meg egy őrjöngő autós csütörtök este Gödön. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint igazoltatni akarták a dunakeszi járőrök késő este a sofőrt, akiről tudták, hogy eltiltották korábban a vezetéstől.

A férfi megpróbált elhajtani a helyszínről, amikor meglátta az egyenruhásokat. Később pedig nem akart kiszállni a kocsiból, és támadólag lépett fel a rendőrökkel szemben. A zavart férfi ellenállását a rendőrök megtörték, bilincselték és a szolgálati autóba ültették. Az autója átvizsgálásakor kábítószergyanús anyagokat találtak.

Az őrjöngő férfi percekkel később hirtelen elhallgatott. Eszméletét vesztette, és mivel nem mutatott életjeleket, ezért a rendőrök azonnal megkezdték az újraélesztését és értesítették a mentőket.

– közölte a rendőrség.

A kiérkező mentősök átvették a férfi ellátását, azonban már ők sem tudtak segíteni, és a szakszerű ellátás ellenére meghalt. A haláleset körülményeit a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja.

Ezzel párhuzamosan a Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indított eljárást. A rendőri intézkedés kapcsán indított parancsnoki kivizsgálás folyamatban van.