Hatszáz embert húzott le kamu álláshirdetésekkel egy csaló

Több millió forintot zsebelt be az áldozataitól.

Külföldi munkavállalásról, vagy otthonról végezhető munkáról szóló hamis hirdetésekkel ejtett tévedésbe mintegy hatszáz embert egy férfi.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint tavaly nyáron indult nyomozás adatai szerint a 38 éves budapesti illetőségű gyanúsított az egyik legnagyobb közösségi médiaoldalon hirdetett, a jelentkezőkkel felvette a kapcsolatot, és a munkától függően 4500 és 20 ezer forint közötti letéti díj előre utalását kérte tőlük.

A férfi 2021 nyarától egy éven át végezte tevékenységét, ezalatt több millió forinthoz jutott, és elérhetetlenné vált a sértettek számára. A nyomozók a csalással gyanúsított feltételezett elkövetőt elfogták, őrizetbe vették, bankszámláját zárolták, lakhelyén kutatást tartottak, valamint kezdeményezték letartóztatását.

A rendőrök a számlaforgalmi adatokat elemezve felkutatták az ügy 593 áldozatát, melynek eredményeképp a férfit ennyi rendbeli csalás bűntett és vétség elkövetésével gyanúsították meg. A rendőrség lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.