A pásztói Líra szerint kormányhivatalnokok mérték a távot a katolikus iskola és a könyvesboltjuk között

A táv 200 méternél kevesebb, de nem tudják, ez jár-e retorzióval.

Érdekes látványban lehetett részük azoknak, akik hétfőn tíz óra tájban az Árkádsoron a könyvesbolt környékén jártak. Két kormányhivatalos dolgozó távolságmérővel lemérte a könyvesbolt bejárata és az iskola, valamint a templom bejárata közötti távolságot. A munkatársak kissé bizonytalanok voltak a teendőik kapcsán, mert még ilyen feladatot nem bíztak rájuk. Végül megszületett az eredmény: a könyvesbolt bejárati ajtaja és a katolikus iskola bejárati ajtaja közötti távolság kevesebb, mint 200 méter

– kezdi Facebook-posztját a pásztói Líra, amit a hvg.hu vett észre. A könyvesbolt hozzáteszi: ezt megelőzően már volt egy vizsgálat a könyvesboltban, „amelynek célja az LMBTQ tartalmú könyvek tárolására irányult”. Emlékeztetnek: azok a könyvek is ebbe a kategóriába tartoznak, amelyeknek akár egy mellékszereplője, vagy akár egy röpke kis eseménye is a másságra utal.

Több kérdést is felvetnek posztjukban:

Kérdéseinkkel kerestük a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal sajtóosztályát, ha válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Frissítés: csütörtök délután megérkezett a kormányhivatal válasza. Azt írják, kormányhivatalok országos fogyasztóvédelmi témavizsgálat keretében ellenőrzik a gyermekvédelmi törvény betartását, amelynek az a célja, hogy megvédjék a gyermekeket az LMBTQ-propagandától. Hozzáteszik: a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal munkatársai hivatalból, szakszerűen ellenőrizték a szóban forgó kereskedelmi egységben a rendelkezések betartását. Az említett esetben a vizsgálat még folyamatban van, a hatóság értesíteni fogja a könyvesboltot a vizsgálat megállapításairól.