Felvette a mobiljával egy halőr, hogyan akarta elsodorni őket kocsival egy orvhalász

Felfüggesztett börtönt kértek az orvhalászra.

Felvette a mobiljával egy hivatásos halőr, hogyan akarta elsodorni őket a kocsijával egy tetten ért orvhalász Tasson. A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt állítja bíróság elé a halat kabátjába rejtő férfit.

Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szóvivője a lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a hivatásos halőrök tavaly december 16-án egy stégen tetten érték, majd igazoltatni akarták a dunaharaszti férfit, aki a kabátjába rejtette el a halat.

A halőrök felszólították az orvhalászt a horgászengedélye átadására. Ő ekkor elhajította a halakkal teli zacskót, majd arra hivatkozva, hogy az engedélye a járművében van, összepakolta a horgász felszerelését és az egyik halőr kíséretében a távolabbi parkolóba indult. Ott anélkül, hogy eleget tett volna a halőrök felhívásának, beült a gépkocsijába. Eközben azonban odalépett hozzá az egyik halőr, ezért a férfi nem tudta becsukni a kocsi ajtaját.

Ennek ellenére elővette az indítókulcsot és a halőr tiltakozása ellenére elindult a furgonnal, hogy kivonja magát az intézkedés alól. Mintegy 15 métert haladtak úgy, hogy a halőr egyik kezével a lelépni akaró férfi karját, a másikkal pedig a kormányt fogva lépdelt a jármű mellett, miközben folyamatosan megállásra szólította fel a vádlottat.

Ekkor a helyszínre ért az addig az eldobott halakat összeszedő halőr is, aki a társának segítve, a vállánál fogva próbálta visszatartani a járművel továbbra is lépésben haladó orvhalászt.

Amikor a lebukó férfi rájött, hogy nem tudja kivonni magát az intézkedés alól, megállt az autóval, majd a halőrök rövid huzavona után kiemelték és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották a férfit. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kért a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolt férfire.