Két tucat embert sanyargatott és dolgoztatott évekig rabszolgaként embertelen körülmények között egy család

Fotók és videók a horrortanyáról.

Őrizetbe vettek egy családot, akiket azzal gyanúsítanak, hogy közel két tucat embert sanyargattak, és dolgoztattak egészen döbbenetes körülmények között évekig rabszolgaként.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a 46 éves férfi a 46 éves párja, és a 27 éves fiuk ellen. A kommandósok összehangolt akció keretében ütöttek rajta a  kőszárhegyi trión.

police.hu

A rendőrség közleménye szerint jó tíz évvel ezelőtt kezdődött ez a borzalom, amikor a legidősebb elkövető egyik hozzátartozója hamis ígéretekkel rávett egy székesfehérvári hajléktalant arra, hogy a későbbi gyanúsítotthoz költözzön, ahol szállás, ellátás és jó fizetés fejében ház körüli teendői lesznek.

police.hu

A hiszékeny áldozat elfogadta a ajánlatot, és az akkor még Szabadbattyánban élő családhoz költözött, ahol autók bontását, kertrendezést és különféle háztartási feladatokat kellett végeznie. A korábbi ígéretekből azonban semmi sem lett, pénzt nem kapott, s még a nyugdíját is elvették. Ráadásul elképesztően embertelen körülmények között kellett léteznie.

police.hu

A nyomozók hónapokig dolgoztak az ügy felderítésén, é további 21 áldozatot sikerült beazonosítaniuk. A család kihasználta a kiszolgáltatott helyzetüket és ugyanilyen módszerrel szervezte be őket. Dolgoztatták őket, a befolyt keresményeik jelentős részét pedig elvették tőlük, és a saját életvitelük fedezésére használtak. A vármegyei nyomozók kezdeményezték letartóztatásukat.