„Jézusmáriám, ha ezt túlélem!” – tesztvezetéssel avatott főutat Orbán Viktor és Lázár János

Lázár János elmondása szerint az életét kockáztatta.

Szombat délelőtt közös útavatáson járt Orbán Viktor és Lázár János. Sőt: az ünnepség után a miniszterelnök egy tesztútra is elvitte miniszterét a Magyar Közút egyik munkásautójával, amiről egy videót is megosztott az Instagram oldalán.

– Az a kérdés, hogy a kulcsot odaadjam-e? – kérdezte az építési és közlekedési miniszter.

–Igen! – vágta rá határozottan Orbán.

–Kormányozni akarsz-e mindenképpen, vagy ez nálam marad? – vonakodott Lázár.

–Ne, ne, ne, add csak ide, add csak ide!

Így indult a kormánytagok útja az 83-as, Győr és Pápa közötti főúton, melynek új, 36 kilométeres, kétszer kétsávos szakaszát adták át együtt. A kormánynál Orbán, a jobbján Lázár.

Jézusmáriám, ha ezt túlélem!

– hüledezett az anyósülésről Lázár, aki azt is szóvá tette, hogy a kormányfő átlépte a sebességhatárt. – Sebességhatárt be kell tartani – dorgálta meg főnökét.

A közlekedési miniszter eközben ismertette, hogy 2000 kilométernyi új utat építettek, melyből 1300 „ilyen és ehhez hasonló”, 700 km pedig „gyorsforgalmi út, vagyis autóút és autópálya”. Mint mondta: eddig 50 perc volt Győr és Pápa, ám az 110 milliárdból készült beruházást követően csak 25 perc lesz.

Ma Magyarországon 2010-hez képest magyar cégek tudnak vasutat és utat építeni, semmiféle külföldi technológiára és cégre nincs szükségünk

– összegezte Lázár, mire Orbán helyeslően annyit mondott: „Ez óriási dolog.”

Miután elhagyták az újonnan elkészült útszakaszt, Orbán közölte: „Most láthatod, hogy forgalomban is tudok vezetni, nem csak üres autópályán”.

Ez nagyon nagy megnyugvás számomra, mert az életemet kockáztatom. Már ötször ajánlottam föl, hogy én fogok vezeti, eddig mindig elhárítottad. Az Anikó azt mondta, hogy inkább add át, inkább add át a Jánosnak

– felelte Lázár, majd egy stoptáblára hívta föl a figyelmet.

Nem szédülsz? Mert te alföldi vagy

– kérdezte az út végén a miniszterelnök.