V. Naszályi Márta: köszönöm és folytatom tovább

Újraindul posztjáért az I. kerület polgármestere.

A Facebook-oldalán jelentette be péntek reggel V. Naszályi Márta, I. kerületi polgármseter, hogy jövőre újra ringbe száll a pozícióért.

A Párbeszéd 2019-ben megválasztott politikusa egy videót is mellékelt a bejelentéshez, melyben arról beszélt, hogy a mögöttük lévő ciklusban olyan kihívásokkal kellett szembe nézniük, amikre nem hogy nem számítottak, de évtizedek óta nem látott hasonlókat senki sem. Itt említette a koronavírus-járványt és az ukrajnai háborút, de a kormányzati elvonásokat, az energiaválságot és az inflációt is. Ennek ellenére, mint mondta, számos eredményt értek el. Példaként említette a kerületben megújult orvosi rendelőket, a lakásügynökség létrehozását, a különböző közterek felújítását és az önkormányzat működésének átláthatóvá tételét.

Folytatom a munkát, újra indulok polgármesterként, és az elkövetkező időszakban bejárom az egész kerületet, még többet fogok találkozni az itt élő emberekkel, hogy elmondjam a terveimet a következő évekre

– fogadkozott.

V. Naszályi Márta 2019-ben az ellenzék közös jelöltjeként nagy csatában győzte le a polgármesteri címért folyó versenyben a Fidesz-KDNP jelöltjét, Nagy Gábor Tamást. V. Naszályi 48,31, míg kormánypárti ellenfele 47,34 százalékot kapott, mellettük a függetlenként induló Jakab-Novák Eszter is gyűjtött 4,35 százaléknyi szavazatot.

Az I. kerület polgármesteréről legutóbb azügyben írtunk, hogy vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt büntetőeljárást indított a rendőrség, miután a Ruszwurm cukrászda tulajdonosa arról beszélt, hogy V. Naszályi a választások előtt védelmi pénzt kért tőle.

Kapcsolódó
Vesztegetés elfogadása miatt nyomoznak, miután egy cukrászda tulajdonosa azt állította, védelmi pénzt kért az I. kerületi polgármester
Szamos Miklós egy interjúban azt állította, hogy V. Naszályi Márta a választások előtt védelmi pénzt kért tőle. A polgármester rágalmazás miatt feljelenti őt.