Az Európai Bizottsághoz fordult Iványi Gábor

Orbán Viktornak és Novák Katalinnak is írt levelet.

Iványi Gábor levélben fordult az Európai Bizottság alelnökéhez, Vera Jourovához, hogy ismertesse egyháza és egyesülete körül kialakult helyzetet – derült ki Donáth Anna közleményéből. A Momentum politikusa hozzáteszi, Iványi Gáborékat támogatva ő maga is a Bizottsághoz fordult, „hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt a Testvérközösség érdekében”.

Iványi Gábor szerdán sajtótájékoztatót tartott, ahol a hvg tudósítása szerint többek között arról beszélt, hogy egyre nehezebben tudja működtetni az Oltalom Karitatív Egyesület az egészségügyi és oktatási intézményrendszerét, mivel a NAV továbbra is minden beérkező pénzt leemel a számláikról.

Iványi nemcsak az Európai Bizottságnak küldött levelet, hanem Orbán Viktornak és Novák Katalinnak is.

Iványi elmondta azt is, hogy beszélt Karácsony Gergely főpolgármesterrel, aki jelezte, hogy a főváros is igyekszik támogatást nyújtani az Oltalom Karitatív Egyesületnek.

Jelezte, hogy eddig két helyen, Abaújkéren és a beregi térségben függesztették fel néhány napra az iskoláik működését, de lehet, hogy a kilátástalannak tűnő helyzet miatt távozó kollégák miatt létszámhiány okán több intézmény működése hosszabb időre is ellehetetlenülhet.