Videón, ahogy dühében direkt nekimegy az előtte lévő kocsinak egy lányával és unokájával közlekedő sofőr

A férfi ezt követően úgy hozzávágott egy tusfürdőt a másik sofőrhöz, hogy annak eltört az állkapcsa. Akár négy és fél évet is kaphat.

Szándékosan nekiment az előtte haladó autónak egy 50 éves férfi Győrben, mert nem engedte be a sávba. A Győri Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés és súlyos testi sértés miatt állítja bíróság elé.

A vádhatóság tájékoztatása szerint az 50 éves elkövető Győrben közlekedett az autójával, melyben a lánya és unokája utazott. Haladása során egy kétsávos felüljárón akart a belső sávba sorolni, azonban az itt közlekedő autós nem mondott le elsőbbségéről, s nem engedte be maga elé a terheltet.

Az elkövető ezen annyira feldühödött, hogy végül a másik autós után sorolt be, követte az ő mozgását és az erős forgalom ellenére két alkalommal is szándékosan nekiment az előtte haladó kocsinak, majd megelőzte.

Az áldozat a következő piros lámpánál érte utol a terheltet és kiszállt a gépkocsijából, hogy számon kérje a történtek miatt. Ahogy a sértett az elkövető autója mellé ért és felé hajolt, a sofőr kidobott egy tusfürdős flakont az ablakon, ami olyan erővel találta el az áldozatát, hogy attól eltört az állcsontja. A sértett dühében még ököllel beütött az ablakon az autóba, és megütötte a terheltet.

A vádlott cselekménye során nem volt figyelemmel a járműben utazó családtagjaira, a másik sofőrre és a közlekedés többi részvevőjére sem, felelőtlen magatartásával pedig mások testi épségét veszélyeztette. Az eljárás során az is kiderült, hogy a terhelt nem is rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel.

A közúti veszélyeztetéssel és súlyos testi sértéssel vádolt elkövető akár négy és fél évet is kaphat.