Késsel követelte egy nő az örökrészét, seprűvel kergették el

Felfüggesztettet kértek a felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérletével vádolt nőre.

Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki az általa jogosnak vélt örökség kiadását próbálta meg kikényszeríteni egy konyhakéssel.

A Somogy Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a nő pszichés betegségben szenved, de beszámítási képességgel rendelkezik. Rendszeresen felkereste a későbbi áldozatát és családját az egyik Balaton-parti településen található ingatlanuknál abból a célból, hogy annak a korábban elhunyt, a vádlott által édesapjának tartott férje után adjak ki az általa jogosnak vélt örökrészt.

Az elkövető ilyenkor is szidalmazta, illetőleg elektronikus üzenetek formájában zaklatta az áldozatát. Az ominózus napon megjelent a sértett ingatlanánál, majd átmászott a kerítésen, és egy nagyobb késsel követelni kezdte az örökség szerinte neki járó részét.

Ezt hallva az  albérlőként tartózkodó férfi kiment az udvarra, akit a zavart nő nyomban kérdőre vont, hogy mit keres az „édesapja” házában, majd őt is azzal fenyegette, hogy megöli.

A késsel fenyegetőző nő cselekményének végül az vetett véget, hogy a megfenyegetett férfi magához vett egy seprűnyelet, és kiterelte vele a nőt az ingatlanról. A nő azonban még az ingatlanon kívül is több percen keresztül fenyegetőzött és örökrésze kiadását követelte úgy, hogy közben különböző tárgyakat dobált be az udvarra. Az ügyészség felfüggesztettet kért az elkövetőre.