Blikk: Álunoka vette fel a halott nő nyugdíját

A kórház kiadta az elhunyt értékeit, iratait.

A Blikk szerint a család számára teljesen ismeretlen nőnek adta ki egy elhunyt nő dokumentumait az egri kórház 2021-ben. A lapnak nővére azt mondta, néhai húga a Covid-járvány idején halt meg májusban, amit csak később, akkor tudtak meg, amikor levelet kaptak a nyugdíjfolyósítótól, hogy a júniustól december végéig jogtalanul felvett összeget térítsék meg.

Kiderült, valaki felvette a nyugdíját, csak nem ők, hiszen azt sem tudták, hogy kórházban volt és meghalt, mert hiába hívták, nem érték utol, a kijárási tilalom miatt meglátogatni sem tudták. Később az egri kórházban megtudták, hogy gyermektelen húga halála után egy nő az unokájának adta ki magát és el is vitte a holmiját, igazolványait.

A bankkártya használatról később kamerafelvétel készült, azzal annyit tudtak elérni a nyugdíjfolyósítónál, hogy ne nekik kelljen visszafizetniük a jogtalanul felvett 1 millió 168 ezer 670 forintot – tette hozzá.

A lappal a megyei ügyészség közölte, a hevesi rendőrök információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás gyanúja miatt nyomoztak egy erdőtelki lakos ellen, ám az eljárást megszüntették, ami ellen az elhunyt testvére hiába jelentett be panaszt, mert az ügyészség azt elutasította, mivel a panasz benyújtására a bankkártya-tulajdonos örököse, az elhunyt édesanyja lett volna jogosult.