Szembeszállt a tolvajjal egy nő az utcán, amikor felismerte, hogy nála vannak a házából ellopott holmik

Ököllel esett a felháborodott nőnek a tolvaj, de zsákmány nélkül maradt.

Szabadszállás egyik utcáján sétált egy nő, amikor szembe jött vele az egyik ismerőse a házából ellopott holmikkal. A nő visszakövetelte a férfitől az ellopott dolgokat, de ő nem akarta neki visszaadni azokat, sőt, még meg is verte a nőt. A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség lopás és aljas indokból elkövetett testi sértés bűntette miatt állítja bíróság elé az elkövetőt.

Kövecs Máté, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a lapunknak küldött közleményében azt írta, a helyi férfi tavaly június 19-én átment az ismerősei – a sértett nő és férje – szabadszállási házához, de senkit nem talált otthon.

A vádlott meglátta, hogy szellőztetés céljából nyitva hagyták a ház utcára nyíló ablakát. Elhatározta, hogy kihasználja a kínálkozó alkalmat, és a nyitott ablakon keresztül bemászott a házba.

A férfi attól félt, hogy a nő és családtagjai hazaérnek, ezért csak tíz percig volt bent a házban, ahol talált egy műanyag bevásárlószatyrot, és abba gyorsan, válogatás nélkül beledobált mindent, ami a keze ügyébe akadt. A férfi különböző élelmiszerek és alkoholtermékek mellett két mobiltelefont, számos ékszert és némi készpénzt vett magához, majd a közel 400 ezer forintot érő zsákmánnyal távozott a házból.

Órákkal később az elkövető az ellopott tárgyak egy részét tartalmazó szatyorral a kezében sétált a városban, amikor az áldozatába botlott. A nő felismerte a tőle ellopott értékeket, és visszakövetelte azokat a férfitől, aki azonban tagadta, hogy azok lopottak lennének.

A közlemény szerint a nő ezt követően megragadta a férfi kezében tartott bevásárlószatyrot, és megpróbálta visszavenni azt, a férfi azonban – azért, hogy a korábban eltulajdonított tárgyakat megtartsa és a felelősségre vonást elkerülje – egy alkalommal ököllel arcon ütötte a nőt. A bántalmazást látva egy járókelő sietett az asszony segítségére, emiatt a tolvaj az értékeket hátrahagyva elmenekült a helyszínről. A bántalmazás következtében a nő nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség börtönbüntetést kért az elkövetőre.