„Kötelességünk segíteni a rászorulókon”: 2Rule termékeket adományozott Mészáros Lőrinc

A 200 milliós adomány nagyjából két tele tankra elég a Rose d'Or luxusjachtba.

Kétszázmillió forint értékben, mintegy 70 ezer 2Rule terméket adományoz rászoruló családoknak a Mészáros Csoport Pro Filii Alapítványa, írja az MTI.Mészáros Lőrinc a Felcsúti Sport- és Konferenciaközpontban megrendezett ünnepségen elmondta, hogy a vállalatcsoport fejlődésével kötelességüknek és feladatuknak érezték így is segíteni a rászorulókat. Mint mondta, a sportszeradományok célja az is, hogy „ösztönözzék a fiatalokat a mozgásra, a sportra és az egészséges életmódra”, ugyanis

a sport alázatra, kitartásra és egymás tiszteletére nevel, a csapathoz való tartozást kifejező mez pedig tartást is ad.

Kiemelte: a 2017 végén alapított Magyar Sportmárka Zrt. sportruházatait már számos profi, amatőr és utánpótlás csapat választotta.

Mint ismert, az MBH Bank egyik leányvállalata, az Euroleasing Zrt. vette meg azt a 27 milliárd forintot érő luxusjachtot, amelyen Mészáros Lőrinc és családja nyaralt Olaszország és Franciaország partjainál. Mészáros az MBH Bank főtulajdonosa, de pénzintézetben az államnak is van több mint 30 százalékos részesedése. A Telex hívta fel rá a figyelmet, hogy a 200 milliós adomány nagyjából két tele tankra elég a Rose d’Or luxusjachtba.

Kapcsolódó
Mészáros Beatrix felel a bankholdingnál a leányvállalatért, amely megszerezte a 27 milliárdos jachtot
Megpróbáltuk kideríteni, honnan jöhetett a pénz a hajóra egy olyan banki leányvállalatba, amely tavaly még veszteségesen működött, és mindez hogyan mehetett át egy részben állami pénzintézeten.