Pesty László szerint egy hónap múlva eljön a nevek ideje

Konkrét neveket ígért az általa „Lölő-jelenségnek” nevezett ügyekkel kapcsolatban.

Nem zárnám ki, hogy ennek a becslésem szerint több hónapra prognosztizálható kommunikációs folyamatnak egy adott pontján – hát, ad absurdum – megjelenhetnek nevek

mondta Pesty László a Népszavának adott videóinterjújában. Később azt is hozzátette, hogy erre „sacc per kábé” egy hónap múlva kerülhet sor.

Mint ismert, a dokumentumfilmes az idén a Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényén nyilvánosan Lölő klánozott, és ősfideszes létére azt mondta: „A kirakatban lopunk, csalunk, zsarolunk… hazudunk, kompromittálva egy történelmi eszmét, förtelem.” A médiaszemélyiség azóta többször megszólalt a nyilvánosság előtt, és részletekbe is bocsátkozott azt általa felhozott, homályos vádakkal kapcsolatban.

Az új videóinterjúból közölt kivonat szerint Pesty Lászó úgy látja: az általa „Lölő-jelenségnek” nevezett dolog kiküszöbölhető, de ehhez akarni kéne, hogy a magyar konzervativizmust és a nemzeti gondolatot emberek tömegei még komolyabban vegyék, mint most. Kitért arra is, tett kísérleteket, hogy a Fidesznek is jelezze fenntartásait. Többször nyomatékosította, egyelőre nem fog konkrét neveket mondani, azonban jelezte, nagyon pozitív visszajelzéseket kapott a nagyobbik kormánypárt alsó és felső szintjeiről.

Gratuláltak, megköszönték, és azt mondták, hogy ez elvezethet egy megtisztuláshoz

– fűzte hozzá.

Az ATV Start című műsorában Pesty ugyanakkor arról beszélt, hogy az egyik központi oldalukat, amely pont „ezzel a problematikával” kapcsolatos, terheléses támadás érte. Hogy pontosan melyik oldal is ez, arra nem tért ki, illetve azt mondta: valószínűleg szeptemberben el fogja árulni, hogy mi a webcíme és az ehhez tartozó email cím.

Pesty szerint a támadók elkövettek egy hibát, emiatt vezetnek „valahova” a szálak. Arra a kérdésre, hogy az említett szálak a NER-hez vezetnek-e, azt válaszolta: a NER-t pejoratív értelemben nem tartja jobboldalinak:

Magamat és azt a 2,5 millió szavazót, magyar minisztert, Fidesz-vezetőt tartom jobboldalinak, néhány körúti zsebtolvajt pedig nem tartok jobboldalinak, mert sem a keresztény-nemzeti, sem a jobboldali, konzervatív gondolathoz közük nincs, csak a saját zsebükhöz.

Az újabb kérdésre, hogy utóbbiaktól jöhetett-e a terheléses támadás, azt mondta: „vannak erre utaló jelek”.

Pesty László néhány héttel ezelőtt interjút adott a 24.hu-nak, azt itt lehet elolvasni:

Kapcsolódó
Pesty László: Nem igaz, hogy egy fideszes csak akkor őszinte, ha részeg
Lölő klánozott Tusványoson, és ősfideszes létére azt mondta: „A kirakatban lopunk, csalunk, zsarolunk... hazudunk, kompromittálva egy történelmi eszmét, förtelem.” Azóta áll a bál a Fideszben. Vagy nem áll. Nagyinterjú azzal, aki látta Lenint.