Fél városon át verte és több arccsontját is eltörte az ismerősének egy testvérpár egy eltűnt cipő miatt

1 év 7 hónap, és 1 év 5 hónap börtönbüntetést kértek a bűnösségét elismerő két fiatalra.

Fél városon át vert két fiatal egy tiszaföldvári férfit egy eltűnt cipő miatt. A megvert férfi nyolc napon túl gyógyuló arckoponya törést, orrcsonttörést és számos zúzódásos sérülést szenvedett.

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség társtettesként elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt állítja bíróság elé a 22 és 23 éves támadót, akik információink szerint testvérek.

Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az egyik vádlottra 1 év 7 hónap, a másikra pedig 1 év 5 hónap börtönbüntetést kérek előkészítő ülésen történő beismerés esetére azzal, hogy mindkettejüket két évre tiltsák el a közügyektől is.

A vádirat szerint a két fiatal tavaly november hatodikán este kilenc körül bementek a tiszaföldvári férfi otthonába, hogy számon kérjék egy cipő miatt. A férfi elmondta nekik, hogy nincs nála a keresett cipő, azonban a hívatlan vendégek ekkor ököllel ütni kezdték az arcát, és a fejét.

A házigazda az ütések miatt kimenekült az utcára, és elindult, hogy megkeresse a cipőt, miközben a másik két férfi végig kísérte őt, és eközben az éjszaka folyamán Tiszaföldvár különböző utcáin többször is ököllel ütötték az arcát és a fejét, valamint többször is arcon, illetve fejbe rúgták.

– közölte az ügyész.

A férfi a bántalmazás miatt többszörös, nyolc napon túl gyógyuló arckoponya törést, orrcsonttörést, valamint a fején számos zúzódásos, horzsolásos sérülést szenvedett.

Az ügyész lapunknak elmondta még, hogy a vádlottak ténybelileg elismerték a bűncselekmény elkövetését, de nem tettek vallomást. Az ügyészség 1 év 7 hónap és 1 év 5 hónap letöltendő börtönbüntetést kért a két fiatalra.