„Mi van, nem tudsz kiállni?” – kérdezte, és már hozta is testvérével a lécet és a törött sörösüveget

Súlyos sérüléseket szenvedtek az áldozatok. Letöltendőt kértek a fülöpszállási fivérekre.

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete, illetve súlyos testi sértés bűntette miatt állítja bíróság elé a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség azt a fülöpszállási testvérpárt, akik törött sörösüveggel és faléccel bűntalmazták áldozataikat egy parkolási affér során.

A vádirat szerint a büntetett előéletű fülöpszállási testvérpár tavaly május negyedikén a késő esti órákban ittasan, autóval érkezett a szomszédos településen található vendéglátóhelyre. A fiatalabbik testvér a presszó előtt parkolt le a kocsival.

Nem sokkal később távozni akart a helyszínről a kocsijával egy másik társaság, köztük az ügy két sértettje is. Mivel a fivérek járműve túl közel állt az ő autójukhoz, s abba nem tudnak beszállni, ezért az egyik férfi megkérte az elkövetőket, hogy álljanak arrébb.

A főügyészség tájékoztatása szerint a fiatalabb testvér ezen felidegesítette magát és indulatosan megkérdezte a férfit, hogy „mi van, nem tudsz kiállni?”, majd azzal fenyegetőzött, hogy felgyújt mindent. Emiatt a férfi bement a presszóba és értesítette a rendőrséget.

ugyeszseg.hu

Ezt követően magához vett egy 120 cm hosszú lécdarabot és azzal úgy arcba vágta a távozó társaság mellette álló tagját, hogy a kerítésléc darabokra tört. Ezalatt a bátyja visszament a presszóba. Itt a másik sértett felszólította őt, hogy távozzanak. Emiatt a két férfi között szóváltás, majd dulakodás alakult ki. Ennek során a sértett megpróbálta kilökni a presszó teraszáról az elkövetőt, aki felkapott egy törött sörösüveg-darabot és a sértett nyaka felé csapott.

A bántalmazás következtében mindkét áldozat súlyos sérüléseket szenvedett. A főügyészség az idősebb testvért életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, míg öccsét súlyos testi sértés bűntettével és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja és velük szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza.