Mégis elindít a kormány 24 állami beruházást

Közútépítésekről van szó.

Huszonnégy közúti beruházás azonnali elindítása mellett döntött a kormány, derül ki a hétfő este megjelent Magyar Közlönyből. A határozat szerint a kormány egyetért a határozat mellékletében felsorolt közútfejlesztési beruházások kiemelt társadalmi, politikai, gazdaságfejlesztési jelentőségével, illetve „egyetért az 1. pont szerinti beruházások a Magyarország szomszédságában zajló háború idején a rezsicsökkentés megvédése és a honvédelmi célok teljesítése érdekében” szükséges költségvetési intézkedésekről szóló kormányhatározat 2. pontja szerinti rendelkezések alóli mentesítésével.

Az érintett beruházások:

A kormányhatározat értelmében a következő három évben 47,5 milliárd forintot biztosít a kormány a 24 beruházás előkészítésére, majd 2025 és 2027 között összesen 35 milliárd forintot szán a megvalósításra.

Néhány hete egyébként szintén feloldottak néhány fejlesztési beruházást, amit korábban leállítottak az Ukrajnában zajló háború következményeire tekintettel, illetve a rezsicsökkentés megvédése és a honvédelmi célok teljesítése érdekében.