Odavolt a kakaóért és a befőttekért a gépkarabélyt is ellopó sorozatbetörő

Hamarosan vádat emelhetnek ellene.

Több mint egy tucat betörést követett el év elején egy férfi Sükösd, Érsekcsanád és Jánoshalma területén. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint sem a módszerekben, sem pedig az eszközökben nem válogatott.

Besurranással, betöréssel, lakatlevágással szerezte meg az értékeket a lakóházakból, garázsokból, tárolókból, de olyan is előfordult, hogy egy pince tetejét bontotta meg, illetve autó szélvédőjét törte be.

Vitt mindent, amit meglátott: benzines láncfűrészt, segédmotoros kerékpárt, számszeríjat, hatástalanított AK-47-es típusú gépkarabélyt, horgászfelszerelést, fűkaszát, szerszámkészletet, ékszereket zsákmányolt, de eltolt egy faszenes grillsütőt is. Úgy tűnik, hogy odavolt a befőttekért, mert, több gyümölcskonzervet is felbontott és megkóstolt az egyik helyen. 

police.hu

Alighanem megéhezett az egyik sükösdi ingatlan átkutatása után, mert megitta a kakaót az ott talált kenyér mellé, és utána evett egy kis mogyorót.

A nyomozók hamar eljutottak a feltételezett elkövetőhöz, aki azonban gyaníthatta, hogy keresik, mert egy darabig ismeretlen helyen bujkált, ezért elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene. néhány nappal később pedig már élvezhette is a bajai zsaruk vendégszeretetét.

Az ellopott tárgyak egy részét lefoglalták az őrizetbe vett férfitől, s azokat már vissza is kapták a tulajdonosok. A rendőrök befejezték a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.