Kecskeméti gyilkosság: 23 év után bukott le a két diszkós kidobó

Egy huszonhárom évvel ezelőtti emberölés miatt emelt vádat az ügyészség két, akkoriban kidobóként dolgozó férfival szemben, akik egy kecskeméti diszkóban megvertek egy férfit, majd a bántalmazástól eszméletlen sértettet a közeli vasúti sínek közé fektették, hogy egy vonat elgázolja és ezzel a halálát vonatbalesetnek álcázzák.

A vádirat szerint a két férfi 2000-ben kidobóként dolgozott egy kecskeméti diszkóban, ahová október 1–jén a hajnali órákban vendégként egy férfi, a bűnügy sértettje is megérkezett. Nem sokkal később az egyik kidobó odament a sértetthez, hogy eltávolítsa őt a szórakozóhelyről. Emiatt köztük szóváltás, majd dulakodás alakult ki. Ennek során a vádlott ököllel, valamint a nála lévő teleszkópos bottal – ún. viperával – megütötte a férfit.

A dulakodásra felfigyelt a vádlott társa, akivel együtt két oldalról karon ragadták a sértettet, és a diszkó főbejáratához vezették, miközben többször is megütötték. A főbejárattól az elsőrendű vádlott és egy másik kidobó közrefogta és tovább vezette a sértettet. Menet közben az elsőrendű vádlott a nála lévő viperával a sértett fejét megütötte. A bántalmazásoktól a férfi eszméletét vesztve összeesett. Ekkorra az utánuk induló másodrendű vádlott is a helyszínre ért.

A két vádlott a sértett bántalmazása miatti büntetőjogi felelősségre vonásuk elkerülése érdekében közösen úgy döntött, hogy az eszméletlen férfit nem hagyják életben. Az elkövetők úgy határoztak, hogy az ölést vonatbalesetnek fogják álcázni.

Ennek érdekében a magatehetetlen sértettet a közelben elhaladó vasútvonalhoz vitték, és a sínek közé fektették olyan testhelyzetben, mintha aludna. A vádlottak bíztak abban, hogy a vonatgázolás okozta sérülések elfedik a bántalmazások nyomait is. Az elkövetők számításának megfelelően a magára hagyott sértettet egy menetrend szerinti vonat elgázolta, amitől a férfi a helyszínen azonnal életét vesztette.

A főügyészség a két férfit előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntettével vádolja és velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni – írta az ügyészség a közleményében, amelyből nem derült ki, hogy minek köszönhető, hogy kidobók lebukása közel 23 év után.