Fesztiválokon akart elpasszolni több kiló drogot a techno partijairól híres rendezvényszervező

Kokain, hasis, amfetamin, marihuána, GHB, kokain, drogos süti és LSD bélyeg is volt az összekészített pakkban.

Fesztiválokon akart értékesíteni több kiló drogot egy rendezvényszervezőként dolgozó 33 éves férfi. P. Richárd lakásában közel 3 kiló, különböző típusú kábítószert találtak.

A drog nagy részét abban a csomagban találták meg, amelyet a gyanúsított egy jelenleg zajló fesztiválra készített össze. Elfogását követően a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közleménye szerint a pécsi férfi az egyik legnagyobb közösségi oldalon hirdette techno party-jait, amelyek élményelemeit úgy tűnik még illegális szerekkel is fokozhatta.

A baranyai kommandósok segítségével elfogott férfi pécsi lakásában, irodájában, és egy hozzá köthető budapesti ingatlanban is kutatást tartottak a rendőrök.  Ennek során összesen 2,8 kilogramm kábítószert foglaltak le a nyomozók.

police.hu

Megtalálható volt nála a drog szinte teljes tárháza, amit az előzetes szakértői vizsgálatok is alátámasztottak: amfetamin, ecstasy, hasis, marihuána, GHB, kokain, drogos sütemény, de még LSD bélyeg is. Ezek nagy része már kiporciózott adagokban be volt pakolva abba a csomagba, amit egy hazai fesztiválra készített össze, feltételezhetően azzal a szándékkal, hogy azt ott értékesítse.

A hozzá köthető ingatlanokban a rendőrök a drogon kívül annak méréséhez, adagolásához és fogyasztásához szükséges eszközöket, valamint 1,3 millió forint készpénzt is lefoglaltak.

police.hu

Az akcióval a KR NNI mintegy 2500 adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg, amelynek feketepiaci értéke közel 8 millió forint.  P. Richárdot jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásával gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A nyomozók azt is vizsgálják, hogy a férfi kitől vagy kiktől szerezte be a kábítószert, és azt is, hogy az értékesítésben volt-e segítsége.