Két ember megszurkálásával zárult egy elfajult rezsivita Veszprémben

Saját unokaöccsét és szomszédját is többször megszúrta egy 60 éves férfi. Fegyházba mehet az elkövető.

Több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 60 éves férfival szemben, aki előbb a szomszédját, majd a saját unokaöccsét is megszurkálta tavaly szeptemberben, Veszprémben.

A főügyészség tájékoztatása szerint az elkövető és unokaöccse között feszült viszony alakult ki egy polgári jellegű vita miatt, azonban a sértett rendszeresen elvégezte a vádlottal közös ingatlannál lévő munkákat és gondozta a kertet.

A férfi az ominózus délután is átment a nagybátyjához, hogy lenyírja a füvet, munka közben pedig a kertszomszéddal beszélgetett, majd később bement a házba, ahol a igyekezett meggyőzni a vádlottat, hogy fizesse a rezsiköltségeket.

Eközben a férfit telefonon kereste az édesapja, s miután nem érte el, megérte a szomszédot, hogy nézzen utána, hogy a fia ott van-e a nagybátyjánál. A szomszéd ezért átment hozzá, és bejárati ajtónál megállva mondta a fiatalembernek, hogy keresi az édesapja, majd számon kérte rajta az egy héttel korábbi sérelmét.

Az elkövető ekkor indulatossá vált, és felszólította szomszédját, hogy távozzon, majd megpróbálta kitaszítani az ajtón, mire a férfi kisebb erővel ellökte magától. A vádlott még dühösebb lett, majd elővett egy kést a nadrágjából és kétszer is mellkason szúrta vele a szomszédját.

A sérült férfi védelmében közbelépett az unokaöccse, akit a vádlott szúró-kaszáló mozdulatokkal szintén megsebesített, s még akkor is megvágta a hátát, amikor az már menekülni próbált. Végül mindkét férfi kiszaladt az utcára, s onnan hívták telefonon a mentőket.

A szúrások következtében a szomszéd nyolc napon belül gyógyuló, míg az unokaöcs életveszélyes sérülést szenvedett. Az ügyészség fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást kért az elkövetőre.